Φεβ 25

3η Επιστημονική Δημοσίευση στο πλαίσιο του προγράμματος SeaHealth

Η Ερευνητική Ομάδα της Α’ Πανεπιστημιακής ΩΡΛ Κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), προχώρησε στη δημοσίευση επιστημονικού άρθρου με τίτλο “An e-learning platform for managing seafarers’ health issues on board: pilot use on the Greek shipping industry” authored by Kanella Zerva, Aikaterini Drylli, Aristeidis Chrysovergis, Georgios Chrysovitsiotis, Efthymios Kyrodimos, το οποίο φιλοξενήθηκε στο “International Journal of Community Medicine and Public Health”.

Το επιστημονικό άρθρο περιλαμβάνει τα ευρήματα έρευνας που διεξήγαγε η επιστημονική ομάδα της Α’ Πανεπιστημιακής ΩΡΛ Κλινικής του ΕΚΠΑ, στο πλαίσιο της τελικής ενότητας εργασίας του έργου, για τον έλεγχο και τα αποτελέσματα από την εφαρμογή σε πραγματικό ναυτικό πληθυσμό της χρήσης της ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Στην εν λόγω έρευνα συμμετείχαν μέλη πληρώματος ναυτιλιακών εταιρειών από το δίκτυο επαφών των εταιρειών SQLearn και ΔΑΝΑΟΣ.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι του Πειραιά (Αττική, Ελλάδα) κατά τη διάρκεια της περιόδου Νοεμβρίος 2021-Φεβρουάριος 2022. Τα δεδομένα συλλέχθηκαν από ναυτικούς εμπορικών πλοίων με ερωτηματολόγια στο λιμάνι του Πειραιά, μετά την παρακολούθηση της πλατφόρμας ηλεκτρονικής εκπαίδευσης του προγράμματος Seahealth. Πραγματοποιήθηκε περιγραφική στατιστική ανάλυση από το SPSS v23.0® και το Microsoft excel© 365. Από την ανάλυση των δεδομένων προέκυψαν τα εξής συμπεράσματα: Οι συμμετέχοντες που χρησιμοποίησαν την πλατφόρμα ηλεκτρονικής μάθησης βελτίωσαν τις γνώσεις τους σχετικά με τις πρώτες βοήθειες, αύξησαν τις βασικές τους δεξιότητες στην ιατρική περίθαλψη και πέτυχαν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για τον αποτελεσματικό χειρισμό επειγόντων ιατρικών περιστατικών εν πλω.

Μπορείτε να βρείτε την εν λόγω δημοσίευση εδώ (https://www.ijcmph.com/index.php/ijcmph/article/view/9642)

Το ερευνητικό έργο «Πλατφόρμα ηλεκτρονικής εκπαίδευσης εργαζομένων στη Ναυτιλία για πρώτες βοήθειες και ζητήματα υγείας» – Υγεία εν πλω (SeaHealth), εντάσσεται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» της δράσης «ΕΡΕΥΝΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ» και υλοποιείται από τις εταιρείες SQLearn και ΔΑΝΑΟΣ σε σύμπραξη με την Α’ Πανεπιστημιακή ΩΡΛ Κλινική του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).

Μετάβαση στο περιεχόμενο